Četvrte „Nove tehnologije u obrazovanju“ održane su od 9. do 11. februara 2017. u Belexpocentru i prostorijama hotel "Holiday Inn" u Beogradu. Ovim događajem pokrenuli smo niz razgovora i inicijativa usmerenih ka osavremenjivanju obrazovanja u ovom delu sveta, okupljajući i spajujući svet edukatora, nastavnika, zaposlenih u obrazovnom sistemu i svet savremenih tehnologija. 

Ministarstvo prepoznaje značaj ove konferencije i podržava informacioni razvoj u ovoj oblasti, dajući naglasak primeni informatičkih alata u procesu edukacije, ali i prevencije i zaštite dece.

– MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA REPUBLIKE SRBIJE

Na ovom događaju učesnici su imali priliku da otkriju koje su mogućnosti upotrebe novih tehnologija u obrazovanju, načine na koje mogu osavremeniti i uneti inovacije u dosadašnjem radu, kao i različite pristupe kako uz pomoć tehnologije motivisati učenike da se uključe u nastavu i dostignu bolje rezultate u učenju.

Svake godine, konferencija “Nove tehnologije u obrazovanju” beleži veći broj poseta nastavnog i nenastavnog osoblja iz predškolskih ustanova, škola, univerziteta i drugih organizacija koji se bave obrazovanjem. Na konferenciji 2017. godine registrovano je preko 7.500 poseta tokom sva tri dana. Ugostili smo veliki broj stručnjaka iz sfere obrazovnih tehnologija, inovatora u polju obrazovanja, entuzijasta u IT industriji i partnera iz regiona, ali i celog sveta.

Pored bogatog edukativnog sadržaja, podržali smo male preduzetnike i velike kompanije koje su imale priliku da predstave svoje tehnološke proizvode i usluge koje mogu da promene obrazovanje budućih generacija. Povezivanjem obrazovnog i IKT sektora pomogli smo mladima da steknu digitalne veštine koje su im potrebne i pripremimo ih za digitalno radno okruženje. 

Ako imate pitanja o bilo kom delu programa „Novih tehnologija u obrazovanju", molimo vas da nas kontaktirate.