Konferencijski program "Novih tehnologija u obrazovanju 2017" obuhvatio je veliki broj raznovrsnih tema u polju obrazovnih tehnologija - 150 predavanja, primera dobrih praksi, debata i panel diskusija na svim nivoima obrazovanja. 

Preko 7500 učesnika je imalo priliku da čuje više od 180 govornika o upotrebi novih tehnologija u obrazovanju i aktivno učestvuje u 150 predavanja koja su održana u tri glavne sale.
Jedno od najposećenijih predavanja bilo je izlaganje  Donald Klarka o upotrebi veštačke inteligencije u obrazovanju budućnosti.
Naši posetioci su na ovom događaju upoznali neke od profesionalaca iz oblasti obrazovnih tehnologija, povezali se sa kolegama iz celog sveta i otkrili više o njihovim načinima rada. 
Učesnici su imali priliku da se uključe i budu deo IKT radionice i na licu mesta isprobaju i praktično primene Bee-Bot robote, Vikipediju u učionici, kao i neke od savremenih nastavnih alata. 
Tokom konferencije održana je i studentska debata na kojoj smo pokušali da otkrijemo da li je mesto društvenim mrežama u učionici, koje su prednosti i nedostaci upotrebe istog.