British Council, Švedski institut i Univerzitet u Hertfordširu zajedno su uradili studiju usmerenu na otkrivanje prepreka razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu.

Univerzitet u Hertfordširu sproveo je ovo obimno istraživanje, tačnije g. Najdžel Culkin i g. Ričard Simons. Rezultati istraživanja prezentovani su u šest pojedinačnih izveštaja za svaku od zemalja Zapadnog Balkana, a predstavljen je i jedan sveobuhvatni izvještaj za ceo region Zapadnog Balkana. Izveštaji definišu i ocenjuju prepreke razvoju preduzetništva u odgovarajućim zemljama i regionu u celini.

U martu 2018. godine na događaju pod nazivom "Breaking Barriers to Entrepreneurship" koji se održao u Beogradu, Srbija, imali smo zadovoljstvo da g. Nidžel Culkin predstavi najvažnije nalaze i zaključke studije. Tom prilikom imali smo izvanrednu priliku da diskutujemo o rezultatima istraživanja po prvi put, da razmenimo iskustva, učimo jedni od drugih i podelimo vredne resurse i informacije s ključnim akterima, uključujući stručnjake iz Velike Britanije.

Ako želite da saznate više o preprekama preduzetništvu u Srbiji i na Zapadnom Balkanu, molimo vas da preuzmete dokumente priložene na dnu ove stranice.