Aktivni građani

British Council i ambasada Velike Britanije u Srbiji su obeležili početak druge faze projekta „Aktivni građani“. Projekat „Aktivni građani“ sprovodi aktivnosti kojima se motivišu i obučavaju mladi iz različitih krajeva Zapadnog Balkana da bolje razumeju potrebe svojih lokalnih zajednica i njihov položaj u regionu, te da aktivno rade na njihovom unapređenju. Projekat takođe jača sposobnosti mladih potrebne za zapošljavanje na savremenom tržištu rada, kao i njihovo razumevanje odgovornosti institucija prema potrebama i aspiracijama mladih.

Prvo predstavljanje druge faze projekta održano je 1. februara u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu kojem su prisustvovali britanski ambasador u Srbiji, Denis Kif, predstavnici British Councila za Zapadni Balkan, kao i predstavnici lokalne administracije, nevladinih organizacija i medija.

Sledeci događaj na kojem će se predstaviti druga faza projekta održaće se u petak, 9. februara 2018. godine, sa početkom u 10.00 časova, u zgradi Gradske uprave Grada Pančeva. Događaju će prisustvovati britanski ambasador u Srbiji, Denis Kif, predstavnici British Councila za Zapadni Balkan, lokalne administracije, nevladinih organizacija i medija.

Ključni partneri British Council-a iz nevladinog sektora na projektu su Ženska alternativa iz Sombora, Centar za omladinski rad iz Novog Sada i Program za dijalog mladih iz Novog Sada, CETRA – Centar za edukaciju i transparentnost iz Pančeva, Udruženje studenata sa hendikepom iz Beograda, NVO Pristupačnost iz Beograda, Ženska alternativa iz Sombora, Centar za omladinski rad iz Novog Sada, Program za dijalog mladih iz Novog Sada i Timočki omladinski centar iz Zaječara.