©

Photo credits: Maja Medić

British Council u Srbiji i Centar za omladinski rad ove godine organizovali su takmičenje za najbolju poslovnu ideju. U potrazi za preduzimljivim i kreativnim mladim ljudima koji žele da pokrenu sopstveni posao, organizovali smo konkurs „Tvoj biznis, tvoja priča“.

Pobednik takmičenja je Emanuel Radak iz Subotice. Emanuel je predstavio svoju brend odeće MANTRA i svojom idejom i originalnim predstavljanjem osvojio najviše glasova našeg žirija. U narednom periodu, Emanuel će posetiti Veliku Britaniju gde će upoznati preduzetnike koji su razvili svoje biznise i uspešno ih vode.

Kako je izgledalo takmičenje?

Sve što smo očekivali od takmičara je da snime video od 90 sekundi, ukratko predstave svoju poslovnu ideju i pošalju nam svoju prijavu. Primljeni radovi u formi video snimaka su postavljeni na našu Facebook stranicu, gde smo organizovali glasanje za najbolju poslovnu ideju. Nagradu publike (iPad Air) dobio je Miloš Basrak iz Beograda.

Nezavisno od glasanja na Facebooku, na osnovu pristiglih prijava, naš stručni žiri je izabrao 20 najuspešnijih prezentacija. Za 20 najboljih organizovali smo trodnevnu obuku (od 7. do 9. marta 2014. u Sremskim Karlovcima), na kojoj su kandidati razvijali svoje poslovne ideje i unapredili veštine komunikacije. U sledećoj fazi odabrali smo deset najuspešnijih kandidata koji su imali prilike da samostalno rade sa mentorima iz poslovnog sektora na daljem razvijanju svojih ideja.

U finalu takmičenja, koje je održano u Domu omladine Beograda, naš žiri je još jednom saslušao prezentacije deset najboljih i odlučio se da prvim mestom nagradi Emanuela Radaka.

Za više informacija upotrebite naš Twitter hashtag #tvojbiznis ili pošaljite mejl Ireni Damjanović iz Centra za omladinski rad.