U ime Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, realizujemo projekat "Medijske posete Evropskoj uniji”  tematske posete novinara nekim od država članica EU. Program je namenjen novinarima informativnih redakcija iz Srbije koji izveštavaju o temama i pitanjima relevantnim za proces evropskih integracija. Projekat traje do decembra 2018. godine.

Cilj ovih putovanja je da novinari dobiju informacije i utiske iz prve ruke o predloženim temama iz izabrane evropske zemlje kao i da im ta iskustva pomognu u poređenjima i analizi tih tema u Srbiji. Do sada smo u okviru ovog projekta organizovali 37 putovanja u 23 zemalje članica EU, a u kojima je učestvovalo oko 480 novinara iz Srbije. 

Od programa "Medijske posete Evropskoj uniji” očekujemo da omogući građanima Srbije da čitaju, gledaju i slušaju raznovrsnije sadržaje i vesti o iskustvima EU u procesu reformi kao i da bolje razumeju različite aspekte procesa pristupanja Evropskoj uniji. Novinarima iz Srbije, program nudi jedinstvenu priliku da kreiraju kvalitetan sadržaj u duhu istraživačkog novinarstva nudeći im pomoć pri identifikovanju i kontaktiranju relevantnih ljudi, institucija i zvaničnika iz Evrope.

Preuzmite prezentaciju o projektu na dnu naše stranice. Za više informacija o ovom projektu možete kontaktirati vođu projektnog tima Srđana Staletovića.