Upoznavanje sa digitalnom industrijom Velike Britanije

Mančester i Bristol su dva grada poznata po svojim dinamičnim kreativnim i digitalnim industrijama, zbog čega smo ih izabrali kao obavezne destinacije u našem projektu.

Tokom posete, učesnici su obišli nekoliko kreativnih i digitalnih centara kako bi naučili više o različitim poslovnim pristupima. Takođe su prisustvovali događaju "Be More Manchester" koji okuplja stručnjake u oblasti kreativnih i digitalnih industrija i pruža prilike za razgovore i umrežavanje na najvišem nivou. 

Tokom posete, obratio im se i gradonačelnik Mančestera koji je govorio o kreativnoj industriji u tom gradu, a saznali su i nešto više o tome kako je nastao Sharp Project  – nekadašnje skladište za stare električne aparate koje danas doprinosi lokalnoj ekonomiji sa čak 32 miliona funti, kroz svoj rad u oblasti kreativnog digitalnog poslovanja.

Ema Češir, izvršni direktor kompanije "DotForge" koja je lider u pomaganju startap preduzećima da ubrzaju svoje poslovanje, održala je jednu od nekoliko razvojnih radionica sa ciljem da povećaju produktivnost učesnika programa.

Tokom posete organizovani su i individualni sastanci između učesnika sa Zapadnog Balkana i predstavnika malih i srednjih preduzeća iz Velike Britanije koja posluju u digitalnim industrijama. Ovakvi sastanci su pomogli jačanje međusobnih odnosa i predstavljali su dragocenu priliku za razvoj novih partnerstava i zajedničkih projekata.

Spoljni linkovi