Video kol prikazuje četvoro ljudi sa obe strane dugačkog stola koji gledaju u ekran televizora koji se nalazi na kraju stola
©

Mat Wright

Medijski inkubator je naziv za čitav niza aktivnosti i usluga koje program Media for All pruža novinarima i novinarkama i medijima na Zapadnom Balkanu, uključujući savete, podršku i obuku.

Program obuhvata radionice za izgradnju kapaciteta na teme kao što su upravljanje projektnim ciklusom, prikupljanje sredstava, razvoj internih procedura i dokumenata, pripovedanje i podkasti. 

Za novinare i novinarke, podrška obuhvata proveru činjenica i pravnog osnova, pomoć u identifikovanju izvora i ugovora i uvođenje novih formata. Medijski inkubator je osmišljen tako da bude fleksibilan i prilagodi se potrebama novinara i novinarki i medija u regionu. 

Javne debate i razmena znanja 

Naš partner BIRN organizuje seriju događaja uključujući debate, sastanke i konsultacije u cilju okupljanja šire zajednice, ne samo novinara i urednika, već i drugih aktera iz ove industrije, predstavnike vlade, vlasnike i druge zainteresovane strane u cilju razgovora o prioritetima u sektoru medija. 

Pogledajte odeljak Vesti  za više detalja o narednim događajima.