Naši predstavnici bili su deo međunarodne onlajn konferencije o novim modelima obrazovanja u uslovima pandemije pod nazivom Education 4.0. Predstavili smo program "Škole za 21. vek" i razgovarali o izazovima koje je pandemija donela obrazovanju. U panelu su se našli i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF-a, Francuskog intituta i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.
 

Konferencija Education 4.0 za cilj je imala da predstavi izazove sa kojima se susreće obrazovanja u 21. veku, kao i najbolja rešenja za njegovo unapređenje nastala kroz iskustvo organizacije različitih oblika obrazovnih programa tokom pandemije COVID-19 u Srbiji, regionu i svetu. Pored toga učesnici konferencije će se dotaći i novih društvenih okolnosti i brzog razvoja društva koji utiču na razmišljanja o osnovnim obrazovnim paradigmama i na koji način ih treba menjati kako bi obrazovanje odgovorilo svim savremenim potrebama čoveka.

Istraživačka stanica “Petnica” i Color Media Communications u saradnji sa UNICEF-om i Link Group-om organizovali su međunarodnu onlajn konferenciju.