Na svečanosti koja se dogodila 28.januara 2020. godine u Beogradu, British Council donirao je još oko 17.500 mikrobit računara predstavnicima škola u Srbiji koje učestvuju u obrazovnom programu Škole za 21. vek, projektu koji finansira Vlada Velike Britanije.

Na samom događaju bilo je prisutno još 480 direktora osnovnih škola iz Srbije koji su dobili mikrobit računare, a koje će učenici koristiti za programiranje. Događaju su prisustvovali i predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić; ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević; britanska ambasadorka u Srbiji Šan MakLeod; kao i Kler Sirs, direktorka British Council-a u Srbiji.

Tokom svečanosti, bila je organizovana i izložba mikrobit projekta. Na izložbi su bili predstavljeni najuspešniji i najkreativniji projekti koje su učenici osnovnih škola ostvarili uz pomoć mikrobita u toku dosadašnjeg programa. 

Među njima je i projekat Klon Gupčeve lipe – fenološka meteorološka merenja, kojim su Ognjen Berberović i Stefan Saulić, učenici škole „Matija Gubec“ iz Donjeg Tavankuta, pobedili na takmičenju iz programiranja održanom u Zrenjaninu.

Predstavnici škola i ministarstva imali su priliku da razgovaraju o primeni novih tehnologija u obrazovnom sistemu Srbije i da čuju iskustva Dalibora Todorovića, nastavnika informatike nagrađenog za najbolje održan čas korišćenjem mikrobit računara.