©

Poyraz Tutuncu

Mentorski pilot program se realizuje u periodu od 24. februara do 14. aprila sa 15 korisnica mentorske podrške i šest iskusnih mentorki iz šest država Zapadnog Balkana. Korisnice mentorske podrške se dva puta nedeljno sastaju sa svojim mentorkama i rade na ostvarivanju ciljeva ličnog i profesionalnog razvoja. Korisnice mentorske podrške će takođe učestvovati na radionicama i u konsultacijama u cilju razmene iskustava, osvrta na mentorski proces i međusobnog umrežavanja. 

Cilj programa je osnaživanje žena u medijima. Rad sa iskusnom mentorkom u oblasti medija omogućava im da dobiju savete o bilo kakvim izazovima sa kojima se suočavaju, ali takođe i mentorki omogućava da podeli svoje znanje, iskustvo i mreže i tako pruži podršku korisnici programa. Ovo je prilika za učenje, postavljanje pitanja i doživljavanje različitih stanovišta. 

Mentorstvo je delotvoran metod za profesionalni razvoj. Podstiče rast i motivaciju, unapređuje produktivnost i angažovanje, olakšava veze između učesnica, jača identitet žena u zajednici i njihov kolektivni identitet, pomaže da se proširi mreža profesionalnih kontakata, kreira mogućnosti za saradnju i razmenu ideja i doprinosi jačanju samopouzdanja.  

Razgovarali smo sa jednom od korisnica našeg mentorskog programa, Amrom, o tome zašto je poželela da učestvuje u programu.

In this section